EN STØTTE VED SÅRBARHED

En Ven og en pædagogisk hjælp

I institutioner,
på plejecentre og
i private hjem

En Ven og en pædagogisk hjælp

På institutioner, i plejefamilier og på plejecentre, er En Ven en god pædagogisk hjælp.

En Ven fungerer rigtig godt i tryghedssituationer, tilstedeværelsen af En Ven giver tryghed om natten for både børn og voksne. På bosteder har sårbare borgere glæde af En ven der sidder i sofaen. Der bliver holdt i hånd, sunget og fortalt historier. En ven bidrager til samtale og dialog mellem borgere, plejepersonale og pårørende. I perioder fungerer En Ven bare som en pude i sofaen og blender ind i helheden.

 

Menneske til menneske

En Ven bevæger sig i feltet mellem kunsthåndværk og industrielt design. Mit fokus er at bringe det håndlavede produkt ind i sårbare borgeres hverdag. Et produkt af kvalitet, hvori der ligger tid og nærvær. En tid og et nærvær der igennem En Ven gives fra et menneske til et andet.

 

En Ven laves i størrelserne 180 cm og 90 cm. Stoffet findes i flere farver i enten øko-tex certificeret bomuldsfleece, kan vaskes ved 30grader eller polyesterfleece der kan vaskes ved 60 grader. Fyldet er danskproduceret, varmeregulerende under søvn og allergivenligt.

en ven har været ude som frivilllig

Små historier ude fra verdenen

Allerede da vi modtog vores venner, blev de modtaget med nysgerrighed. Nogle beboere var slet ikke interesseret og andre spurgte meget ind til dem, nogle sad sågar og snakkede med dem.
Vi ser en god pædagogisk hjælp i dem. Den lille fungerer rigtig godt i trygheds situationer. Et eksempel er en dement borger med downs, der bruger meget tid på at kysse den lille ven og sove med den. Om det er vennens skyld, er jeg ikke helt overbevist om endnu, men det er blevet lettere at få borgen i seng om aften.
Den store ven vises interessen til spørgsmål “ Hvad er det “ og grinen mens man peger. Vores store ven var væk i en periode. Der var simpelthen en beboer fra en anden afdeling, der havde taget den med til sin egen etage for at se på sine fugle.
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen,
Borgercenter Handicap