om en ven

Menneske til menneske

Det handler om mennesker. En ven er et håndlavet produkt der ligger mellem industrielt design og kunsthåndværk. Et håndlavet produkt, der i sårbare borgeres hverdag vækker genklang i erindringen om det at være menneske. Den omsorg der lægges i skabelsen af en ven bæres videre til den sårbare borger og giver healing.

mellem beskuer og værk. Man måtte sidde ved siden af, røre ved og holde i hånden. Det gjorde folk.

Det gav mig inspiration til at fortsætte med at sy stofmennesker.  Efter forespørgsler fra plejepersonale på institutioner og fra plejefamilier i private hjem, kom de første stofmennesker i sommeren 2021 ud i praktik/ test. De blev modtaget som En Ven. 

En ven startede som et kunstprojekt i 2020

Året efter, i sommeren 2021, kom en ven ud i sin første praktik og blev testet på et hjerneskade- og demenscenter

Med afsæt i en drøm udviklede jeg i sommeren 2020, mit første stofmenneske til et kunstprojekt. Den fik alt for lange ben og var ikke perfekt. Værket hed: Er der mon også plads til mig? og var en dialog mellem beskuer og værk. Man måtte sidde ved siden af, røre ved og holde i hånden. Det gjorde folk.

Det gav mig inspiration til at fortsætte med at sy stofmennesker.  Efter forespørgsler fra plejepersonale på institutioner og fra plejefamilier i private hjem, kom de første stofmennesker i sommeren 2021 ud i praktik/ test. De blev modtaget som En Ven. 

En Ven, der giver dig den støtte, du har brug for

en Ven kan være lige netop det, den enkelte borger har brug for – inden for det følelsesmæssige område.  Sårbare personer har brug for støtte i mange situationer, og her kan en Ven støtte dem.

Det er et bevidst valg at en Ven ikke har øjne eller mund. En ven er omsorg og ved at være ansigtsløse matcher de på en måde ind i alle de følelser den sårbare har  og kan på den måde bruges i alle følelsesmæssige situationer. En ven kan reelt set dét ’at være’. Det er ikke et gængs velfærdsteknologisk produkt eller hjælpemiddel med lys, lyd eller noget helt tredje. En ven kan det, man vil have den til og bidrager på den måde til helheden.

Anette Krag

Jeg er skaberen af en ven og står for alle aktiviteter der vedrører udvikling, produktion, test og kommunikation.

Jeg er uddannet beklædningsdesigner fra Designskolen i Kolding og har efterfølgende været ansat 5 år som fuldtidsdesigner på LEGO.

Med dette fundament har jeg i 18 år arbejdet med koncept og produktudvikling, design og kommunikation for en bred vifte af offentlige og private kunder der udvikler produkter og læring til børn.

 

Skal vi mødes?

Jeg laver en ven på bestilling og hører gerne hvis du har nogle særlige ønsker eller behov

Damkærvej 37, 8500 Grenaa – DK
+45 2444 7452      mail@enven.dk

Medlem af